CMF Nederland

CMF Nijmegen

Welkom bij CMF Nijmegen!

We zijn een groepje medische studenten die elkaar buiten de collegebanken willen ontmoeten om na te denken over kwesties rondom het geloof en over ethische vraagstukken die je tegen kan komen als geneeskunde student. Dit willen we doen door middel van drie of vier thema-avonden per jaar. Op zo’n avond zullen we een lezing houden over een bepaald (medisch-ethisch) onderwerp. Uiteraard is er ook genoeg ruimte voor discussie en ontmoeting!
Overigens zijn artsen even welkom op onze thema-avonden!

maaltijd&Ontmoeting

Maandag 24 juni willen we jullie ontmoeten, om samen te zijn christelijke geneeskundestudenten en om elkaar bij te praten over alles wat we meemaken in de geneeskunde wereld. Dit doen we onder het genot van een lekkere maaltijd (gesponsord door CMF voor mensen die voor het eerst naar een activiteit van CMF komen!), tijdens het eten zullen we een grappig -maar ook een tikkeltje serieus- CMF spel doen. Deze avond duurt van 18.30 tot ong. 20.30 in het cultuurcafé op de campus van de Radboud universiteit.

lezing psychiatrie&demonie

Er komt weer een interessante CMF-avond aan! Op 17 september zal prof. dr. Mart Jan Paul een lezing geven over de psychiatrie in relatie tot het christendom. Tijdens deze avond zullen onderwerpen als demonie&psychiatrie en bevrijdingspastoraat aan bod komen, en hoe je vanuit christelijk oogpunt tegen diverse psychiatrische behandelingen aan kunt kijken. Na de lezing zullen we afsluiten met een discussie.

Het onderwerp is breed en wellicht ook interessant voor niet-medische studenten. Iedereen is van harte welkom!

Locatie: M835 - ruimte 0.09. Route nr: 164. Dit is in opleidingsgebouw A, kapittelweg 54 (links naast de fietsenstalling, tegenover het Donders instituut)
Entree: 1 euro leden, 2 euro niet-leden

 

Vriendelijke groet,

CMF Nijmegen
Arianne Bouman, Maria Kloosterman, Conny Veldhuizen


Agenda

23

Sep
CMF Leiden Lezing Failliet en dan?

20:00, Plexat, Oude Singel 152, Leiden

28

Sep
CMF studenten toerustingsdag

10:00, Utrecht, Wittevrouwensingel 28

23

Nov
CMF Najaarsconferentie

10:00, Nieuw Salem, Driebergen

20

Mar
CMF Studentencongres (t/m 22maart)

17:30, Fort aan de Klop in Utrecht

Meer items...

Lid worden