CMF Nederland

CMF Groningen

Ha, Arts in spé!

Welkom bij CMF Groningen!
Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid (Spreuken 17).

CMF is ook actief in de studentenstad Groningen. Als medische studenten willen we elkaar ontmoeten om na te denken over kwesties waar we als christen in de medische wereld tegenaan lopen. Drie à vier keer per jaar organiseren we een lezing of workshop waarvoor we een spreker uitnodigen. Juist in de medische wereld, waar veel ethische vraagstukken aan bod komen, is het belangrijk om elkaar tot een steun te zijn. CMF is hierbij een waardevolle aanvulling op het worden van een goede, christelijke arts.

Er is een klein bestuur. Wil je op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten, stuur ons dan een mail naar cmfgroningen@gmail.com

Groeten,
Evelyne Wiesenekker, Jorrit van der Linden en Frank Hullekes
CMF Groningen


Lezing: Verleiding tot gezond leven

Op 12 juni om 20.00 vindt de volgende CMF lezing plaats!

Waar?  SKLO, Kraneweg, Groningen
Kosten? €2,- leden/€3,- niet leden

Op maandag 12 juni zal Prof. Dr. Nick Degens, werkzaam als User Centered Design docent aan de Hanzehogeschool te Groningen, te gast zijn als spreker voor Christian Medical Fellowship Groningen.
Medische technologische ontwikkelingen nemen met een snel tempo toe. Als patient ligt er tegenwoordig een grote nadruk op het gezonde leven, en de preventie van ziekte. De quantified-self is geen uitzondering meer. Iemand die zichzelf in de gaten houdt met verschillende health apps en sensoren om zo zijn of haar gezondheid te tracken.
Tijdens deze avond kijken we de huidige ontwikkelingen op het gebied van technologie die mensen stimuleert om met hun gezondheid bezig te zijn.Agenda

24

Sep
Lezing dr. Verwey, gepensioneerd cardiologe

19:30, Oude Singel 152, Leiden

27

Sep
"Geloof in de verslavingszorg"

16:00, De Hoop ggz, Dordrecht

28

Sep
Ontmoeting en ledenvergadering CMF

18:30, CMF kantoor, Houten

08

Oct
Lezing Richard ten Broek, Orgaandonatie

19:45, Medische Faculteit, Geert Grooteplein 21, Nijmegen

16

Oct
Lezing Alternatieve en occulte geneeswijzen

19:30, Panoplia, de Kooikapel in Leiden

Meer items...

Lid worden