CMF Nederland

CMF Nederland studenten

Een studentenvereniging?

Je vraagt je misschien af of CMF Nederland studenten een soort studentenvereniging is. En als je al lid bent van een (christelijke) studentenvereniging, heeft het dan nog nut om lid te worden van CMF? Wij denken van wel.

In de praktijk is een groot deel van onze student-leden lid ook van een andere vereniging. Gemiddeld zijn de bijeenkomsten van CMF 2 tot 6 maal per jaar. Dit is goed te combineren met zowel de studie als met andere activiteiten.

Deze bijeenkomsten geven jou de unieke kans om specifiek en diepgaand bezig te zijn met relevante thema’s voor christelijke medici, die tijdens jouw studie en bij een bredere vereniging niet aan bod komen. Voorbeelden van deze thema’s zijn palliatieve zorg, spirituele anamnese, whole person medicine etcetera.

Deze onderwerpen komen ook aan bod in het kwartaalblad IDDG, dat alle CMF leden krijgen. Een goede indruk krijg je ook door dit filmpje.

Netwerk van artsen en studenten

CMF biedt meer dan een ‘gewone’ studentenvereniging. CMF is namelijk niet alleen voor studenten bedoeld. Juist niet. Het grootste deel van de leden is al werkzaam als arts.

Als student-lid van CMF ben je automatisch lid van een internationaal netwerk van christenartsen. Door wie jij je kunt laten inspireren, op wie je terug kunt vallen tijdens je coschappen of bij je eerste baan, wanneer je van gedachten wilt wisselen met artsen die tegen hetzelfde aangelopen zijn als jij. Dit kan bij de conferenties, coassistenten-kringen en artsen-kringen. Maar ook bij het jaarlijkse studentencongres, waar arts-assistenten en artsen komen met wie je in gesprek kunt gaan. Ook in de  toekomst blijft een CMF-lidmaatschap nuttig, niet alleen voor het contact met andere christen artsen in Nederland maar ook wereldwijd.

CMF Nederland moedigt haar student-leden dan ook actief aan om internationale congressen en conferenties te bezoeken!

 

christenen Zichtbaar in de geneeskunde

CMF kan veel voor een geneeskunde student of jonge arts betekenen. Andersom kun je door lid te zijn van CMF ook wat voor anderen betekenen.

Ten eerste doordat CMF actief een christelijk geluid laat horen in maatschappelijke discussies over bijvoorbeeld medische ethiek. Dit doen we door artikelen te schrijven of interviews te geven. Hoe meer leden we hebben, hoe meer impact we als gesprekspartner in deze maatschappelijke discussie hebben.

Daarnaast is CMF/ICMDA wereldwijd actief met het organiseren van activiteiten voor christen medici. Veel van deze bijeenkomsten hebben ook een missionair of evangeliserend karakter (bij voorbeeld in voormalige Sovjet Unie en Afrika). Als lid van CMF draag je ook hieraan bij.

Lidmaatschap

Tenslotte kunnen we niet onvermeld laten dat het CMF lidmaatschap voor student leden erg voordelig is, namelijk € 25,- per jaar, waarvan het eerste halfjaar gratis is. Met dit lidmaatschap krijg je korting op alle activiteiten en ontvang je ons kwartaalblad.

 

 Agenda

18

Nov

25

Nov
Extern: Najaarsbijeenkomst Netwerk Katholieke Zorgprofessionals

09:30, Parochiehuis Sint Annegebouw, Hilversum

Meer items...

Lid worden