CMF Nederland

CMF Voorjaarsconferentie - 15 april 2023

Op zaterdag 15 april 2023  houden we graag weer onze voorjaarsconferentie. We nodigen u uit om hieraan deel te nemen. Hieronder vindt u informatie over het thema en de invulling van de conferentie.

INSCHRIJVEN

 

THEMA: Veerkracht

GROEIEN IN UITDAGINGEN

Begint net de corona-crisis een beetje op te lossen, dan breekt er wel een oorlog uit in Europa waarvan de gevolgen ook duidelijk merkbaar zijn in onze samenleving en in onze spreekkamer. En met een grote vergrijzingsgolf voor de boeg zullen we als samenleving en dokters de komende decennia steeds meer moeten gaan doen met minder. Die onwtikkeling zien we nu al en de cijfers liegen er niet om:

Kwart jonge artsen ervaren burn-out klachten en tweederde huisarstsen overweegt eerder te stoppen met werken door de hoge werkdruk. 

De omstandigheden veranderen voortdurend en we moeten steeds weer nieuwe uitdagingen het hoofd bieden. Als dokter zien we de gevolgen in onze spreekkamer. We hebben er daarom ook steeds meer oog voor dat een arts die goed voor zijn patiënten wil zorgen ook goed voor zichzelf moet zorgen. De laatste jaren hebben we gezien hoe belangrijk het is dat je als arts kan omgaan met omstandigheden die veel vragen van je creativiteit, flexibiliteit en probleem oplossend vermogen.

Op een zinvolle manier omgaan met uitdagingen, veranderende omstandigheden en onverwachte tegenslagen, dat heet Veerkracht

Daarom gaat deze conferentie over Veerkracht. Is dat een vaardigheid waar je mee wordt geboren, of kan je daar ook in groeien? En zo ja, hoe pak je dat aan. Dat zijn vragen waar we met deze conferentie antwoorden op willen geven. Kortom een relevant en praktisch thema voor elke arts in elk discipline. 

OCHTENDPROGRAMMA

De conferentie zal worden geopend door ds. René van Loon (predikant en publicist). In de medidatie wil hij vanuit de Bijbel ingaan op het thema Veerkracht. 

 

 

 

 

 

 

Daarna zal Paul Donders een lezing houden over het thema Veerkracht. Paul Donders is een ervaren trainer en coach die al veel mensen uit de zorg heeft begeleid. Vanuit zijn expertise en ervaring zal ingaan op wat het begrip Veekracht inhoudt. Welke elementen dragen bij aan iemands veerkracht. Als deelnemer zul je meer inzicht krijgen in je eigen veerkracht en krijg je praktische tips over hoe je daarin kan groeien. 

 

 

 

De conferentie wordt afgesloten met een goed verzorgde lunch

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Datum 

Zaterdag 15 april 2023

 

Locatie

Nieuw Salem
De Lei 86
3971 CA  Driebergen-Rijsenburg

(zie het kaartje hieronder voor parkeergelegenheid in de buurt)

 

Programma

9.15 uur        Registratie en koffie
9.45 uur        Start conferentie
10.00 uur      Meditatie door ds. René van Loon
10.40 uur      Pauze
11.00 uur      Hoofdlezing door Paul Donders
11.45 uur      Break-out sessies
12.15 uur      Plenair nabespreken / vragen aan de lector

 

Deelnemersbijdrage*

Lid van CMF-Nederland
€ 67 - normale bijdrage voor CMF-leden en introducés
€ 37 - voor arts-assistenten en voor a(n)ios-introducés
€ 15 - voor studenten die CMF-lid zijn en voor student-introducés

Geen lid van CMF-Nederland
€ 100 - voor niet-leden
€ 60 - voor arts-assistenten die geen lid zijn
€ 25 - voor studenten die geen lid zijn

*inclusief lunch en consumpties

 

Accreditatie

De conferentie is geaccrediteerd voor 2 punten als algemene nascholing (ABAN) voor alle specialisten/profielartsen. 

 

INSCHRIJVEN

 

Agenda

09

Jun
CMF-Lezing: Activisme als christen-arts

19:30, Plompetorengracht 3 te Utrecht

20

Jun
ICMDA World Congress 2023

10:00, Arusha, Tanzania

Meer items...

Lid worden