CMF Nederland

CONFERENTIE CMF & CVPPP – 17 NOVember

Tijd om te gaan!?


Handelingswijsheid voor de professional rondom het (on)gewenste levenseinde

 

Dit jaar is onze najaarsconferentie een gezamenlijke conferentie met het CVPPP (christelijke vereniging voor psychiaters, psychologen en psychoterhepeuten), i.s.m. het KICG.  Met het thema Tijd om te gaan!? gaat zowel over mensen die de dood graag nog even uit zouden willen stellen, als over mensen voor wie deze niet snel genoeg kan komen. Hoe begeleid je als hulpverlener mensen in dit proces? Hoe ga je om met de veelzijdigheid en veelkleurigheid van je patient en het (on)gewenste sterven?

Alle actuele informatie vindt u op de speciale website tijdomtegaan.nl

Hoofdsprekers

Dr. Guus Timmerman is als zorgethicus en kwalitatief onderzoeker werkzaam bij de Stichting Presentie. Dit voor de  de bijzondere leerstoel Presentie en Zorg. Daarbij doet hij onderzoek en publiceert over presentie en zorg. Zo heeft hij onder andere met Andries Baart onderzoek gedaan naar de zorg en praktische wijsheid van huisartsen aan het sterfbed van een eigen patiënt. Op deze conferentie zal hij hier met ons dieper op ingaan. Een herwaardering van wijsheid in een vakgebied vol evidence based en richtlijnen. 

 

 

 

 

 

Prof. dr. Maarten J. Verkerk is (onder andere) bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie in Maastricht. Gezondheidszorg is een van zijn aandachtsgebieden als filosoof en ethicus en was ook lid van de adviescommissie-Schnabel over "Voltooid leven". Hij zal met ons nadenken over hoe een hang naar autonomie en maakbaarheid invloed heeft op onze reactie op lijden en hoe we denken over de dood. Gaat het om een voltooid leven of het maakbaar maken van dood en lijden?

 

 

Workshopprogramma

In de middag volgt een workshopprogramma waarin de thematiek vanuit allerlei invalshoeken verder wordt uitgediept. Nadere informatie volgt als hier meer over bekend is. Hou de website dus in gaten! 

Praktische info


Locatie

Datum
Leerhotel Het Klooster 
Daam Fockemalaan 10     
3818 KG Amersfoort 
Zaterdag 17 november

   

Alle actuele informatie vindt u op de speciale website tijdomtegaan.nl

 

Accreditatie is toegekend!

Agenda

17

Jan
Lezing: info volgt

18:00, locatie: mail ons

08

Feb
CMF UK students conference (t/m 11 feb)

19:00, Yarnfield Park, Yarnfield, Stone ST15 0NL, Verenigd Koninkrijk

18

Feb
Lezing: Kunstmatige intelligentie

19:30, Oude Singel 152, Leiden

29

Mar
CMF Studentencongres (t/m 31 maart)

17:30, Fort aan de Klop in Utrecht

Meer items...

Lid worden