CMF Nederland

CONFERENTIE CMF & CVPPP – 17 NOVember

 

Tijd om te gaan!?


Handelingswijsheid voor de professional rondom het (on)gewenste levenseinde

 

Dit jaar is onze najaarsconferentie een gezamenlijke conferentie met het CVPPP (christelijke vereniging voor psychiaters, psychologen en psychoterhepeuten), i.s.m. het KICG.  Met het thema Tijd om te gaan!? gaat zowel over mensen die de dood graag nog even uit zouden willen stellen, als over mensen voor wie deze niet snel genoeg kan komen. Hoe begeleid je als hulpverlener mensen in dit proces? Hoe ga je om met de veelzijdigheid en veelkleurigheid van je patient en het (on)gewenste sterven?

 

Hoofdsprekers

Dr. Guus Timmerman is als zorgethicus en kwalitatief onderzoeker werkzaam bij de Stichting Presentie. Dit voor de  de bijzondere leerstoel Presentie en Zorg. Daarbij doet hij onderzoek en publiceert over presentie en zorg. Zo heeft hij onder andere met Andries Baart onderzoek gedaan naar de zorg en praktische wijsheid van huisartsen aan het sterfbed van een eigen patiënt. Op deze conferentie zal hij hier met ons dieper op ingaan. Een herwaardering van wijsheid in een vakgebied vol evidence based en richtlijnen. 

 

 

 

 

 

Prof. dr. Maarten J. Verkerk is (onder andere) bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie in Maastricht. Gezondheidszorg is een van zijn aandachtsgebieden als filosoof en ethicus en was ook lid van de adviescommissie-Schnabel over "Voltooid leven". Hij zal met ons nadenken over hoe een hang naar autonomie en maakbaarheid invloed heeft op onze reactie op lijden en hoe we denken over de dood. Gaat het om een voltooid leven of het maakbaar maken van dood en lijden?

 

 

 

Workshopprogramma

In de middag volgt een workshopprogramma waarin de thematiek vanuit allerlei invalshoeken verder wordt uitgediept. Nadere informatie volgt als hier meer over bekend is. Hou de website dus in gaten! 

 

Praktische info


Locatie

Datum
Leerhotel Het Klooster 
Daam Fockemalaan 10     
3818 KG Amersfoort 
Zaterdag 17 november

   


Kosten
Definitieve bedragen volgen zo spoedig mogelijk.
Sowieso krijgen leden van de organiserende organisaties korting en geldt er een gereduceerd tarief voor studenten en a(n)ios.

 

Accreditatie wordt aangevraagd!

Agenda

24

Oct
Co-assistentenkring Amsterdam

19:00, locatie: mail ons

26

Oct
UK CMF Junior Doctors conference

19:00, Hothorpe Hall, Market Harborough, Leicestershire

10

Nov
CMF studenten toerustingsdag

10:00, Oudegracht 33, Utrecht

17

Nov
“Tijd om te gaan?” door CMF en CVPPP

09:00, Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

19

Nov
CMF Nijmegen organiseert gezelligheid.

18:00, Wordt later bekendgemaakt.

Meer items...

Lid worden