CMF Nederland

CMF Voorjaarsconferentie - 21 mei 2022

Op zaterdag 21 mei 2022  willen we graag onze voorjaarsconferentie organiseren. Hierbij nodigen we u uit om hieraan deel te nemen. We zijn nog hard bezig met de voorbereidingen, hieronder kunt lichten we alvast een tipje van de sluier op over het thema dat we voor ogen hebben

 

THEMA: Roeping

Van jongs af aan zijn we bezig met volwassen worden en groot groeien. Op de kleuterschool staat al de vraag centraal, wat wil je later worden? Je groeit op met verwachtingen en kijkt uit naar de dag dat je je droomberoep mag uitoefenen. Maar daar aangekomen kom je er achter dat het pas het begin is van een lange reis waarin je nog veel mag groeien en leren. Het loopt echter vaak ook heel anders dan we hadden verwacht. Het zet je stil je raakt vertwijfeld en er kan soms flink aan je poten gezaagd worden. Stef Bos schrijft er in zijn liedje Is dit nu later over hoe gedesillusioneerd je kan raken door de wendingen en verassingen die het leven voor je in petto heeft. Je zou er haast cynisch van worden… De huidige tijd maakt ons daar misschien wel extra kwetsbaar voor. We leven in een cultuur waarin er veel keuzemogelijkheden en je (met nadruk op autonomie en authenticiteit) ook zelf verantwoordelijk bent voor je keuzes die je maakt. Dat heeft positieve kanten, maar als het anders uitpakt dan verwacht keert het zich als een boemerang tegen je. Want dan ben je zelf ook helemaal verantwoordelijk voor dat het niet loopt zoals gehoopt. 

 

Als CMF-Nederland zijn we een vereniging van artsen en studenten die hun studie en werk graag vanuit hun christelijke overtuiging vorm willen geven. Misschien is dat wel het beste tegengif tegen dit cynisme. Deze conferentie willen we stil staan bij de rol van roeping in ons leven. Een herwaardering van los durven laten en dat toepassen op verschillende fasen in onze carrière en leven. 

 

Invulling programma

We zijn nog vollop bezig het programma verder uit te werken. Als er meer informatie bekend is zal de informatie hier verder aangevuld worden. 

 

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Locatie

Nieuw Salem
De Lei 86
3971 CA  Driebergen-Rijsenburg

(zie het kaartje hieronder voor parkeergelegenheid in de buurt)

 

 

 

Agenda

18

Mar

21

May
Voorjaarsconferentie

09:30, Driebergen

20

Jun
ICMDA World Congress 2023

10:00, Arusha, Tanzania

Meer items...

Lid worden