CMF Nederland

CMF Najaarsconferentie - 13 november 2021

Op zaterdag 13 november 2021 willen we graag onze najaarsconferentie organiseren. Hierbij nodigen we u uit om hieraan deel te nemen. We zijn nog hard bezig met de voorbereidingen, hieronder kunt u meer lezen over het thema en de onderdelen die al bekend zijn.

 

Fysieke Conferentie

We streven ernaar om dit keer weer een fysieke conferentie te organiseren. Mochten eventuele corona-maatregelen fysiek bij elkaar komen niet mogelijk maken of sterk beperken, dan zullen we uitwijken naar een digitale conferentie

 

THEMA: Reflecties op een crisis

De afgelopen anderhalf jaar is een van de grootste gezondheidscrisis van de afgelopen eeuwen over de wereld uitgewaaierd. Ook in Nederland heeft dit veel impact op ons gehad. De onzekerheid, de zorgen, de lange werkdagen, de drastische maatregelen. Zowel in ons werk als privé had het een grote impact. Terwijl wij en onze patiënten misschien wel meer dan ooit behoefte hadden aan nabijheid moesten we afstand bewaren. Wat heeft dat met u gedaan, hoe heeft u zich staande gehouden?

De overstromingen afgelopen zomer in Duitsland, Belgie en Nederland hebben laten zien dat het goed is om hierbij stil te staan. Een crisis komt vaak vanuit onverwachte hoek en overvalt je. Door te reflecteren op wat we hebben meegemaakt hopen we van elkaar te leren en beter voorbereid te zijn op de volgende. 

Als we één ding hebben geleerd van de afgelopen tijd, dan is het wel hoe hard we elkaar als collega's en christenen nodig hebben. Daarom zal er deze conferentie extra aandacht zijn voor  onderlinge ontmoetingen en gesprek.

Ochtendprogramma

Als je geconfronteerd wordt met een crisis heeft dat vaak ook impact op je geloof. Je wordt geconfronteerd met nieuwe omstandigheden, stress en vragen die ook doorwerken in je relatie met God. Hoe vormt een crisis-situatie je geloof? Prof. Pieter H. Vos zal een lezing/meditatie verzorgen waarin hij zal ingaan op deze thematiek. 

Gezien het mondiale karakter van deze crisis hebben we gezocht naar een internationale spreker om ons met een helikopterview naar deze gezondheidscrisis te laten kijken. De tweede lezing zal worden verzorgd door John Wyatt, neonatoloog n.p. en ethicus uit Engeland. Hij zal stilstaan bij de impact die de crisis heeft gehad op de samenlevingen en de gezondheidszorg, wat was de reacties van christenenen hierop? Welke zwakheden en zegeningen komen er bovendrijven Daarbij ook aandacht voor hoe christenen in het verleden reageerden op gezondheidscrisis. Het zal een inspirerende lezing worden die u even met andere ogen laat kijken.

N.B: Rekening houdend met mogelijke reisbeperkingen zal de John Watt digitaal aanwezig zijn op de conferentie. De lezing en vragenronde van John Wyatt zal plaatsvinden in het Engels. 

 

 

Na de verzorgde lunch zijn er twee workshop rondes

WORKSHOPS

In de middag volgt een workshopprogramma. We zijn hard bezig het programma hiervan samen te stellen, zogauw er meer bekend is wordt de informatie hieronder aangevuld.  

 

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Programma

9.30 uur             Start conferentie
                            Ochtendprogramma met lezingen door Pieter Vos en John Wyatt en

12.30 uur           Lunch-pauze

13.30 uur           Workshopprogramma met twee rondes van een uur, via Zoom
16.00 uur           Einde conferentie. 

 

Deelnemersbijdrage

Informatie hierover volgt als er meer bekend is over de invulling van het programma

Accreditatie

Gezien de gekozen invulling van het thema zal er waarschijnlijk geen accreditatie worden aangevraagd.

 

Agenda

17

Apr
CMF Studentencongres

09:00, Gouda of online

29

May

20

Jun
ICMDA World Congress 2023

10:00, Arusha, Tanzania

Meer items...

Lid worden