CMF Nederland

Avond gebedsgenezing - 23 mei 2023

We zijn verheugd dat we kunnen aankondigen dat we op dinsdagavond 23 mei een avond zullen beleggen over gebedsgenezing

 

 Inschrijven

 

Gebedsgenezing - (hoe) bestaat het?

Op 24 april 2023 zal Dick Kruijthoff, huisarts, promoveren op zijn onderzoek Healing after Prayer, an interdisciplinary case studyDe aanleiding voor zijn promotie onderzoek was een voor hem onverklaarbare genezing op gebed van een van de patienten uit zijn praktijk. Naar aanleiding hiervan is hij begonnen met een promotieonderzoek aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Samen met een team van (medische) specialisten heeft hij casussen verzameld en grondig onderzocht. Zijn dit opmerkelijke genezingen waar wel een medische verklaring voor is, of zijn ze medisch onverklaarbaar? Daarnaast heeft Dick Kruijthoff middels analyse van diepte-interviews met betrokkenen gekeken naar wat er (nog meer) gebeurt op het moment dat iemand een genezing na gebed ervaart. 

 

Gebedsgenezing is een thema wat veel christenen bezig houdt, maar er is niet of nauwelijks wetenschappelijk onderzoek hiernaar. Het is dan ook uniek dat er nu op deze manier onderzoek is gedaan naar gebedsgenezing. Daarom willen we als CMF-Nederland op dinsdag 23 mei een avond beleggen over dit thema. Hoofdspreker is Dick Kruijthoff, hij zal vertellen over zijn onderzoek en zijn bevindingen. Daarnaast zal er een panel worden gehouden met Dick Kruijthoff, Rick Paul (chirurg n.p.) en Gerrit Glas (psychiater en filosoof). De laatstgenoemden waren ook nauw betrokken bij dit promotieonderzoek. 

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Datum 

Dinsdag 23 mei 2023, avond

 

Locatie

Nieuw Salem
De Lei 86
3971 CA  Driebergen-Rijsenburg

(zie het kaartje hieronder voor parkeergelegenheid in de buurt)

 

Programma

19.30 uur      Registratie en koffie
20.00 uur     Aanvang avond
21.45 uur     Einde 

 

Deelnemersbijdrage*

Lid van CMF-Nederland
€ 8 - normale bijdrage voor CMF-leden en introducés
€ 5 - voor arts-assistenten en voor a(n)ios-introducés

Geen lid van CMF-Nederland
€ 13 - voor niet-leden
€ 9 - voor arts-assistenten die geen lid zijn
 

Studenten kunnen gratis deelnemen (ook als ze geen lid zijn van CMF-Nederland). Gelieve je wel op te geven via het inschrijfformulier, zodat we rekening kunnen houden met de catering en zaalcapaciteit. 

*inclusief consumpties

 

 Inschrijven

 

 

Agenda

09

Jun
CMF-Lezing: Activisme als christen-arts

19:30, Plompetorengracht 3 te Utrecht

20

Jun
ICMDA World Congress 2023

10:00, Arusha, Tanzania

Meer items...

Lid worden