CMF Nederland

CMF Toerustingsdag

Alle studenten die op een of andere manier betrokken zijn bij CMF zijn van harte uitgenodigd!

De toerustingsdag van CMF Studenten heeft als thema persoonlijke ontwikkeling en leiderschap: 'Inspireren - Motiveren - Activeren'. Er is een professionele workshop van De Ontwikkelacademie en we zullen samen nadenken over ons werk voor CMF.

Datum: 28 oktober 2017
Tijd: 10:30 tot 15:30 uur (met lunch)
Locatie: Oudegracht 33, Utrecht
Kosten: gratis

Graag opgeven via studentenbestuur@cmf-nederland.nl

Programma
10:30 welkom
11:00 workshop
13:00 lunch
14:00 brainstorm
15:15 afsluiting

Inspireren Motiveren Activeren

Overal kom je ze tegen in commissies, besturen en comités: gedreven geneeskundestudenten, die ondanks hun veeleisende studie óók nog tijd weten te vinden om van alles te organiseren en te doen. Zelf ben ik ook zo’n druk baasje, maar af en toe heb ik van die momenten dat ik me afvraag waarom ik doe wat ik doe. Meestal heb ik me dan een slag in de rondte gewerkt in het ziekenhuis en om een of andere reden staat mijn agenda dan ook nog vol met allerlei avond- en weekendactiviteiten. Enthousiast? Absoluut. Goed in nee zeggen? Absoluut niet.

Gelukkig ben ik nog lang niet te oud om te leren; iets met kiezen en prioriteiten stellen, maar ook met betekenis geven. Ga je voor kwantiteit of voor kwaliteit?

Wat ik in mijn leven met vallen en opstaan aan het leren ben, is ook voor het CMF-werk van belang, geloof ik. Ook bij CMF kunnen we ons verliezen in allerlei geregel en georganiseer en is het zo nu en dan tijd om even te bezinnen. Waarom doen we wat we doen en welke betekenis heeft het?

Een heel mooi voorbeeld van de betekenis van het CMF-werk zag ik vorig jaar op de Student Conference van CMF UK. Geneeskundestudenten die vanuit de hele wereld daarnaartoe gekomen waren, beleefden echte fellowship. Ze voelden zich verbonden met elkaar door twee grote passies: hun liefde voor Jezus Christus en hun gedrevenheid voor de geneeskunde. En er waren niet alleen studenten, maar ook junior doctors en specialisten die door konden geven wat ze zelf ontvangen en ontdekt hadden.

Dat inspireerde mij enorm. Waarom? Omdat de programma’s, de bijbelstudies en de ideeën verbonden waren aan personen. En die personen leefden uit waar ze voor stonden. Het waren niet slechts interessante lezingen en verdiepende boeken, maar toekomstige collega’s en medestudenten die hun passie deelden.

Als we dat nou eens zouden kunnen vertalen naar onze kringen, lezingen, conferenties en cursussen! Daar gaat de CMF Toerustingsdag aanstaande zaterdag over. Wat drijft mij te doen wat ik doe? Hoe kunnen we elkaar inspireren en ondersteunen? En wat kan ik doen om een leider en een inspirator voor anderen te worden?

Agenda

04

Jun
Co-kring Groningen

19:00, Locatie: mail ons

04

Jun
Co-kring Nijmegen

19:00, Locatie: mail ons

07

Jul
Refugee Outreach

10:00, Libanon

08

Jul
CMF’s Developing Health Course

18:00, London School of Theology, UK

21

Aug
ICMDA World Congress

12:00, Hyderabad, INDIA

Meer items...

Lid worden