CMF Nederland

CMF Nijmegen

Welkom bij CMF Nijmegen!

We zijn een groepje medische studenten die elkaar buiten de collegebanken willen ontmoeten om na te denken over kwesties rondom het geloof en over ethische vraagstukken die je tegen kan komen als geneeskunde student. Dit willen we doen door middel van twee of drie thema-avonden per jaar. Op zo’n avond zullen we een lezing horen over een bepaald (medisch-ethisch) onderwerp. Uiteraard is er ook genoeg ruimte voor discussie en ontmoeting!
Overigens zijn artsen even welkom op onze thema-avonden!

Lezing: Voltooid leven

Maandagavond 26 februari zal Paul Lieverse komen spreken over het onderwerp Voltooid leven (en andere beslissingen rondom het levenseinde).

Locatie: de ruimte Majoor B (route nummer 98) op de medische faculteit in Nijmegen. 

Je bent van harte welkom!

Over de inleider:

Dit onderwerp wordt toegelicht door Paul Lieverse, bestuursvoorzitter van CMF Nederland. Lieverse (64) werd christen als 20-jarige student geneeskunde. Met zijn vrouw Liesbeth (ook arts) werkte hij enkele jaren in het buitenland (Jemen en China). Samen hebben ze twee volwassen kinderen. Lieverse werkt al meer dan 25 jaar als anesthesioloog (opgeleid in Nijmegen) en pijnspecialist in een Rotterdams ziekenhuis voor patiënten met kanker. Daar heeft hij een aandeel op de afdeling palliatieve zorg en verzorgt hij regelmatig bijscholingen.

Coassistentenkring

Daarnaast is er speciaal voor coassistenten een kring om de 6 weken. Hierin behandelen we verschillende thema's aan de hand van de CMF-kringbundel en kijken we wat de bijbel hierover te zeggen heeft.
De eerstvolgende avond wordt gepland en start om 18.30 uur. Hartelijk welkom als je bachelor- of masterstudent bent!

Wil je op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een mail naar: nijmegencmf@gmail.com

Van harte welkom!

Vriendelijke groet,
CMF Nijmegen
Arianne Bouman
Conny Veldhuizen


Agenda

14

Apr
Refugee Outreach

10:00, Libanon

21

Apr
CMF Voorjaarsconferentie

10:00, 't Hoge Licht, Driebergen

08

Jul
CMF’s Developing Health Course

18:00, London School of Theology, UK

21

Aug
ICMDA 2018 World Congress

12:00, Hyderabad, India

Meer items...

Lid worden