CMF Nederland

CMF Voorjaarsconferentie 2018

Voorjaarsconferentie gaat niet door

 

Wegens het geringe aantal aanmeldingen wordt de Voorjaarsconferentie van 21 april gecanceld. Komt het door het overheerlijke lenteweer, de late aankondiging of toch het thema wat niet helemaal aanspreekt? Graag horen we daar uw ideeën hierover!

 

Wilt u een reactie / mening / idee kwijt over de annulering? Dat kan via dit formulier

 

 

Thema - De Helende Kerk

De rol van kerken in het zorgen voor zieken en minderbedeelden lijkt op de achtergrond te zijn geraakt met de secularisatie en het opkomen van de zorgstaat. Kerken zijn meegegaan in het professionaliseren en besteden veel zorg uit aan professionele (christelijke) organisaties. Hierdoor is de zorg meer op afstand komen te staan. Dit terwijl christenen altijd nauw en van dichtbij betrokken waren bij de ontwikkeling van de medische zorg zoals wij die nu kennen. De eerste christenen zorgden bijvoorbeeld, met gevaar voor eigen leven, voor mensen die werden getroffen door een dodelijke epidemie in Rome.

Met inperking van de zorgstaat en terugtrekkende bewegingen van de overheid komen er weer prachtige kansen op tafel. Hoe kunnen kerken weer of meer een rol gaan spelen in de zorg voor zieken? En welke rol kun jij als arts daarbij hebben? Daarover willen we op zaterdag 21 april met elkaar gaan nadenken, dit keer met een internationale spreker. (Her presentation will be in English.)

 

Internationale Spreker

In de ochtend zal Dr. Beate Jakob, arts en theologe, daarover met ons nadenken. Zij is werkzaam voor DIFAEM, een Duitse organisatie organisatie die tot doel heeft gesteld christelijke gemeenschappen weer bewust te maken van hun helende potentie. Vanuit hun rijke ervaringen hiermee in Azië en Afrika zijn ze nu bezig met profjecten Duitsland. Onder met een project waarin gemeenten en vrijwilligers worden ingezet bij de zorg voor depressieve patiënten. 

 

Na de verzorgde lunch zijn er twee rondes van workshops.

 

Workshops

Hoe de vrijwilliger de arts dient – In deze workshop zal Jaap de Gruijter, bestuursvoorzitter van De Hoop ggz, met ons nadenken over het inzetten van vrijwilligers voor een patiënt en patiëntenzorg. De mooie kanten, maar zeker ook de uitdagingen.

 

 

 

 

 

 

Hoe de arts als vrijwilliger dient – Arnold den Hartog, verplegingswetenschapper en ervaren trainer, wil in deze workshop laten zien wat er bij komt kijken als een gemeente vrijwilligers wil gaan inzetten voor mensen in en buiten de gemeente. Zou het iets zijn voor jouw gemeente? En welke rol zou jij als arts daarin kunnen hebben?

 

 

 

 

 

Christelijke arts of een arts en christen? – ProLife heeft het keurmerk Christelijke Zorg in het leven geroepen. Hiermee wordt het voor christelijke patiënten makkelijker om een hulpverlener te vinden die aansluit bij de eigen levensovertuiging. Maar werpt dat geen drempels op voor anderen? Hanneke Nijkamp, psychologe en drager van het keurmerk Christelijke Zorg, zal met jullie sparen over deze en andere vragen die het kan oproepen

 

 

 

 

Laat je creativiteit los – Als de geschiedenis iets heeft geleerd is dat veranderende en uitdagende tijden de creativiteit in mensen naar boven haalt. Daarom ook deze keer weer workshop.  Henk en Anneke Roozemond,  twee zeer ervaren docenten, zullen je laten ervaren dat iedereen een schilderij kan maken zonder professioneel te zijn. Deze opdracht is in de psychiatrie voor bijna alle leeftijden en niveaus te gebruiken. Wil je eens praktisch werken met kinderen /volwassenen, dan is dit de kans de opdracht eerst eens zelf maken.

 

 

 

Aanvullende informatie

Locatie

Kerkgebouw ’t Hoge Licht
De Klaproos 2
3972 PX  Driebergen-Rijsenburg


Programma

09.30 uur        Registratie en koffie  
10.00 uur        Opening
10.20 uur        Lezing door Beate Jacobs, gevolgd door discussie/gesprek
11.30 uur        Pauze
11.50               Ledenvergadering

12.30               Lunch

13.30               Workshop ronde 1
14.30               Pauze
14.45               Workshop ronde 2
15.50               Samenzang en afsluiting

Napraten met een hapje en drankje (tot ca. 17.00 uur) 

Tijdens de dag is ook muziekale begeleiding aanwezig


Kosten*

€ 50 - normale bijdrage voor CMF-leden en introducés
€ 30 - voor leden, afgestudeerd na 1 juli 2017
€ 15 - voor studenten die CMF-lid zijn en voor student-introducés
€ 100 - voor niet-leden
€ 30 - voor studenten die geen lid zijn

*inclusief diner en consumpties


 

 

Agenda

21

Apr

07

Jul
Refugee Outreach

10:00, Libanon

08

Jul
CMF’s Developing Health Course

18:00, London School of Theology, UK

21

Aug
ICMDA World Congress

12:00, Hyderabad, INDIA

17

Nov
"Tijd om te gaan?" door CMF i.s.m. CVPPP

10:00, Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

Meer items...

Lid worden