CMF Nederland

CMF Voorjaarsconferentie 2017

Onze Voorjaarsconferentie houden we op zaterdag 13 mei 2017.
Alle informatie hierover vind je hieronder zo gauw deze beschikbaar is.

De inschrijving is om 9.30 uur. Er staat dan koffie en thee voor u klaar.
Het programma begint om 10.00 uur.


Locatie:
't Hoge Licht
Klaproos 2
3972 PX Driebergen-Rijsenburg

 

De inschrijvingen zijn geopend: Inschrijven


De extra mijl

Waarschijnlijk heeft iedereen het zich wel eens afgevraagd. Wat voegt het nou toe aan mijn werk als arts dat ik christen ben. Sommigen hebben daar een heel concreet antwoord op, ze bidden bijvoorbeeld weleens met een patiënt of hebben bewust meer aandacht voor existentiële vragen van patiënten bij een ziekbed. Anderen hebben er misschien meer moeite mee om daar antwoord op te geven. Doen wij ons werk nou echt anders? Doen we het zoveel beter? Of is er voor een buitenstander, op wat ethische grenzen na, weinig te zien van onze levensovertuiging?

Op zaterdag 13 mei hopen wij weer tijdens onze voorjaarsconferentie deze vragen verder uit te diepen.

 

In de ochtend, die om 10.00 uur start, zijn er twee spreekbeurten.

Als christen heb je soms andere ideeën over hoe zaken aangepakt kunnen worden, maar tegelijkertijd zit niemand te wachten op een belerend vingertje. Hoe je wel aan zou kunnen pakken, daarover wil Jan Hol, directeur communicatie van het VUmc, met ons nadenken in een prikkelende interactieve lezing. 

 

 

 

Gerard DekkerDe tweede lezing zal worden gegeven door emeritus hoogleraar Gerard Dekker, godsdienstsocioloog. Hij is in het verleden o.a. betrokken geweest bij de eerste edities van het tienjaarlijks terugkerend onderzoek God in Nederland.
Hij zal met ons dieper ingaan op de veranderingen die de afgelopen decennia (onderhuids) hebben plaatsgevonden in geloofsleven in Nederland. Zowel binnen als buiten de kerk. Wel consequenties hebben deze veranderingen en kun je dan nog wel spreken over een toegevoegde waarde van een christelijke identiteit?

 

Aansluitend hebben we onze jaarlijkse ledenvergadering (informatie onder de link)

 

Na de verzorgde lunch zijn er twee rondes van workshops.

Welke extra mijl?  ds. Guus Labooy is tijdens zijn studie geneeskunde tot geloof gekomen en is later theologie gaan studeren en dominee geworden. Daarnaast heeft hij een voorliefde voor de filosofie. Hij wil graag de stelling gaan verdedigen dat professionaliteit binnen het christelijk geloof beter gewaarborgd is als daarbuiten en dat je als christen dus in principe niets extra’s hoeft te doen. Een verfrissende maar wellicht ook andere benadering dan we gewend zijn. Daarom is dit een extra lange workshop met veel ruimte tot vragen en interactie. (let op: deze workshop zal de volledige twee rondes in beslag nemen)

 

 

 

Komt een arts bij de dokterJoop van den Dool, huisarts en ervaringsdeskundige, wil met in deze workshop met ons nadenken over wat wij als artsen voor elkaar kunnen betekenen als een collega ziek is.

 

 

 

 

 

 

Carrière over de grens – Je eerste indruk is dat ze een groot offer heeft gebracht. Antje Oosterkamp heeft haar succesvolle carrière als oncologisch chirurg in Nederland opgegeven om te gaan werken in Bangladesh. Maar klopt die eerste indruk? In deze workshop wil Antje Oosterkamp haar ervaringen delen en ons prikkelen om daarover na te denken.

 

 

 

 

 

Je hoofd boven het maaiveld – Als student, co-assistent en pas afgestudeerde arts krijg je op zijn minst de indruk dat je continue onder een vergrootglas ligt. Graag wil je dan een beetje positief voor de dag komen zodat je niet je kans op die goede beoordeling, baan of opleidingsplek verspeelt. Tegelijkertijd loop je tegen je grenzen aan van wat je kan en wat je vindt kunnen. Hoe kun je voldoen aan die hoge verwachtingen zonder over je grenzen te gaan? Daarover willen José Geertsema, coach, en Willem Lock, pas afgestudeerde huisarts, graag met jullie nadenken.  

 

Tijdens de dag zal de muziek verzorgd worden door de band Meadowly.

De inschrijvingen zijn geopend: Inschrijven

 

Na afloop, vanaf 16.00 uur, bent u nog welkom om met elkaar een hapje en drankje te nuttigen.

Agenda

26

Jun
Artsenkring Nijmegen

18:30, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

01

Jul
Arts-assistenten Zomer Event

14:30, St(r)andplaats Nederzandt, Noordwijk

01

Aug

05

Aug

25

Aug
CMF Zomerbarbecue

19:00, Park Transwijk, Utrecht

Meer items...

Lid worden